כל מה שרציתם לדעת על עקירה כירורגית לשן טוחנת

מבין ההליכים הדנטאלים השונים ללא ספק עקירת כירורגיות נחשבות למורכבות שבהן, יש סיבות רבות שבגינן נצטרך עקירה כירורגית וחשוב לוודא כי הרופא המטפל מבין, יודע ומקצועי בכל הנוגע אל ביצוע הפעולה של עקירה כירורגית לשן טוחנת. 

הסיבה לביצוע עקירה כירורגית לשן טוחנת יכולה לנבוע ממספר דברים כגון הצורך לעקור שיניים נסתרות המפריעות לצמיחת יתר השניים, עקירה שאינה ניתנת לביצוע בצורה סטנדרטית ומחייבת חיתוך ותפירה לאחר מיכן וכדומה.

את העקירה מבצעים תחת הרדמה מקומית, מלאה או טשטוש. חשוב מאוד להקפיד ולבצע עקירה כירורגית לשן טוחנת אצל רופא שיניים המתמחה בתחום העקירות הכירורגיות.

יש סיבות רבות לצורך בביצוע עקירה כירורגית לשן טוחנת כאשר הנפוצות שבהן הן עקירת שן הרוסה או שן מזיקה ובכל מקרה בו יש שן שמונעת מיכם התנהלות תקינה.

עקירות כירורגיות, למה הכוונה?

ברגע שיש צורך בחיתוך ותפירה של החניכיים לצורך עקירת שן זו עקירה כירורגית. הצורך בביצוע עקירה כירורגית לשן טוחנת נובע כאשר יש קושי להוציא את השן בצורה סטנדרטית. 

עקירה רגילה מתאפשרת על ידי אחיזה מאומצת של כותרת השן ומשיכתה החוצה אולם לא אחת השן כלואה או שוכבת בצורה מאוזנת באופן שאין אפשרות להוציא אותה או שיש לה שורשים מפותלים הנעוצים בחוזקה בלסת ויש צורך בביצע חיתוך על מנת להוציא אותה, פעולות כגון אלו נקראות "עקירות כירורגיות".

על מנת לבצע עקירות כירורגיות יש צורך לבצע הרדמה, סוג ההרדמה תלוי בסוג העקירה, ניתן לבצע הרדמה מלאה, מקומית או לעיתים רק טשטוש מספיק.

הצוות המקצועי של "מרפאות שיניים – גנדי חנץ" מתמחה בעקירה כירורגית לשן טוחנת, ומזמינים אתכם לקבל ייעוץ וטיפול מקצועי.

 

על התהליך של עקירה כירורגית לשן טוחנת

כפי שציינו לא אחת אנו נדרשים לבצע עקירות כירורגיות וזאת עקב קושי של ביצוע עקירה סטנדרטית.

אולי שם הפעולה "עקירה כירורגית" נשמע מפחיד ומאיים אך בפועל הפעולה מתבצעת תחת פיקוח מלא של רופא שיניים המומחה לביצוע עקירות בכלל ועקירה כירורגית לשן טוחנת בפרט. לפניכם תהליך ביצוע העקירה על מנת להניח את דעתכם בנושא:

שלב ראשון – אבחון

תהליך האבחון נחשב לקריטי ביותר, אבחון מוקדם ומקצועי יכול לחסוך מכם זמן רב, כאבים וטיפולים ממושכים. תהליך האבחון כולל צילום רנטגן המאשר שיש צורך בעקירת השן הבעייתית.

שלב שני – קביעת מועד

לאחר ביצוע האבחון יש לקבוע מועד לביצוע עקירה כירורגית לשן טוחנת, לרוב העקירה מתבצעת ביום אחד כלומר מתחילים ומסיימים ללא טיפול המשכי, למעט אם תבצעו השתלת שיניים במקום העקירה.

שלב שלישי – התהליך

תהליך העקירה כולל הרדמה מקומית, כללית או טשטוש, תלוי בסוג ואפי הפעולה הנדרשת. לצידי השן הבעייתית מוכנף מכשיר אשר נקרא "מניף" מכשיר מזיז את החניכיים ומשחרר את אחיזתם בשן, לעיתים יש צורך בהחדרת בורג אל השן על מנת לעזור באחיזה והשליפה שלה. ככל שהתהליך מורכב וקשה יותר כך נדרשת התערבות שלפעולה כירורגית כגון חיתוך החניכיים, שבירתהשן לחלקים על מנת להקל על העקירה.

לעיתים פעולת העקירה שוברת חלק מעצם הלסת, אז נדרשת השתלת עצם על מנת להשלים את החסר.

שלב רביעי – החלמה

כאמור עקירה כירורגית משתווה לניתוח, ולכן עלולים להופיע תסמינים האופייניים להתערבות כירורגית, כגון נפיחות, כאבים, בצקות, שטפי דם ודימום.

ההמלצה הרווחת היא לאחר העקירה, יש להימנע משטיפת הפה על מנת למנוע מצב של דימום יתר. כמו כן, יש להימנע ממזונות חמים ומאכילה ושתייה לפחות שעתיים לאחר הטיפול.

כ 24 שעות לאחר תום הטיפול, מומלץ להתחיל עם שטיפות פה באמצעות מי מלח בתדירות של 5 פעמים ביום לפחות.

כמו כן, מומלץ להימנע מעישון ומפעילות גופנית ביום העקירה וביום שלאחריה, אם כי את כל ההוראות המדויקות ימסור לכם הרופא, בדרך כלל בכתב.

טיפולי שיניים בכלל ועקירות כירורגיות בפרט אינם דבר שיש להקל בו ראש ולכן אנחנו מזמינים אתכם אלינו אל הצוות המקצועי ב"מרפאות שיניים – גנאדי חנץ" לקבל את הטיפול הטוב ביותר והמקצועי ביותר בכל הנוגע אל עקירה כירורגית לשן טוחנת.