הרמת סינוס

מהי הרמת סינוס?

הרמת סינוס הוא הליך דנטלי להשתלת עצם בלסת העליונה במקרים של מחסור במסת עצם לפני השתלת שיניים. בשנים האחרונות, חלה התקדמות משמעותית בטכנולוגיות הרפואיות לביצוע הרמת סינוס, וכיום באמצעות טכנולוגיית IRAISE, ניתן לשלב את הליך הרמת הסינוס עם הליך השתלת השיניים, בטיפול קצר ומהיר וללא התערבות כירורגית משמעותית.

פנייה מהירה

    הסינוס הוא חלל המצוי באזור שמעל הלסת העליונה, מעל השיניים הטוחנות משני צידי הלסת. חלל זה נוצר בגין הפער שנוצר בין עצם הגולגולת ובין רקמת הפנים העוטפת אותה, אך מעבר למאפיין המבני שלו, הסינוס גם קשור למערכות אחרות בגוף, לרבות למערכת הדם, העצבים והנשימה.

    הרמת סינוס הוא הליך דנטלי של השתלת מסת עצם אל תוך עצם הלסת העליונה לצורך ביצוע השתלת שיניים. המונח "הרמה" נובע מכך שבעצם ביצוע השתלת העצם, אנו גורמים להרמה של רצפת הסינוס מעט כלפי מעלה, או במילים אחרות גורמים לעצם הלסת לחדור מעט אל חלל הסינוס.

    מדוע נדרשת הרמת סינוס לפני השתלת שיניים?

    כאמור, הרמת סינוס הוא שמו של הליך דנטלי להשתלת מסת עצם אל עצם הלסת העליונה. הליך זה נדרש בדרך כלל לפני ביצוע השתלת שיניים, במסגרתה יש לקבע את שתל השן אל תוך עצם הלסת.

    על מנת שהשתל יוכל להתקבע בצורה יציבה וחזקה בתוך העצם, ועל מנת שיוכל לעמוד בעומסים שיופעלו עליו בזמן האכילה, חשוב שתהיה מספיק מסת עצם שאוחזת אותו במקומו.

    הצורך בביצוע השתלת עצם נובע ממחסור במסת עצם בגין דלקות חניכיים שלא טופלו לאורך זמן, מחלות רקע הפוגעות בצפיפות וחוזק העצם או מסיבות של גיל.

    מהיכן נלקחת העצם לצורך ביצוע הרמת סינוס?

    בשלב הראשון של הרמת הסינוס, מבצע הרופא בדיקה קלינית של המטופל ושל פיו. במסגרת זו, נעזר הרופא בצילומי רנטגן וצילומי CT במטרה לקבוע את מצבה של עצם הלסת, ויכולתה לקלוט את שתל השן.

    במידה ומזוהה מצב של חוסר עצם, מבצע הרופא בחינה של כמות העצם הנדרשת לעיבוי הלסת באזור ההשתלה, והאופן בו יש להשתיל אותה לגובה ולרוחב הלסת.

    את העצם להשתלה לוקחים בעדיפות ראשונה מן החולה עצמו, ורק במקרים בהם מסיבות שונות לא קיימת יכולת כזאת, נעשה שימוש בעצם ממקור אחר או בתחליפי עצם שמגיעים גם בתצורה נוזלית.

    כמו כן, ישנה עדיפות לנטילת העצם מאזור קרוב לאזור ההשתלה, וזאת במטרה להבטיח התאמה גנטית ומבנית מקסימלית של העצם המושתלת.

    נטילת מסת העצם מבוצעת באמצעות נטילת מקטע קטן של עצם, או באמצעות גירוד העצם ונטילת שבבי העצם לקראת הפיכתם למסה אחידה.

    כיצד מבוצעת הרמת סינוס?

    הרמת סינוס, כמו השתלות שיניים, הוא תחום שנהנה מהתפתחות טכנולוגית משמעותית בשנים האחרונות, ולכן כיום קיימות מספר טכניקות שונות לביצוע ההליך, החל מהטכניקה המסורתית ועד טכניקת IRAISE החדשנית.

    ככלל, התהליך מבוצע על ידי קידוח בעצם הלסת עד להגעה לרירית שמפרידה בין העצם ובין חלל הסינוס. את הרירית יש לנתק מהעצם ולהרימה מעט על מנת ליצור את החלל שאליו תושתל העצם.

    בשיטה המסורתית מעורבת עבודה כירורגית רבה, הכרוכה בהפשלת החניכיים וחשיפת עצם הלסת על מנת ליצור גישה ישירה אל אזור ההשתלה. כמו כן, לאחר מכן יש לבצע סגירה של הרקמות ותפירתן. לעומתה, טכניקת IRAISE מאפשרת לבצע את ההליך עם התערבות כירורגית מינימלית בלבד.

    טכניקה זו מבוססת על ביצוע קידוח בעצם הלסת, והכנסת שתל שן חלול למקומו. לאחר ייצוב שתל השן בעצם הקיימת, מוחדרים מים פיזיולוגיים שתפקידם להפריד את הרירית ממקומה וליצור את החלל שלתוכו תוחדר מסת העצם.

    לאחר הפרדת הרירית מוחדרת מסת העצם בתצורה נוזלית דרך השתל החלול, ובזאת למעשה מסתיים הליך הרמת הסינוס, ללא כל צורך בחתכים כירורגיים ותפרים.

    יתרונות הרמת סינוס בשיטת IRAISE על פני השיטה המסורתית

    טכנולוגיית IRAISE זוכה להצלחה רבה בקרב 97% מהמטופלים, וזאת לעומת 95% מהמטופלים לאחר 5 שנים מיום הטיפול, ו-82% מהמטופלים לאחר 20 שנה מיום הטיפול בשיטה המסורתית.

    טכנולוגיית IRAISE מקצרת משמעותית את תהליך הטיפול, ניתנת לביצוע בתוך פחות מ-30 דקות, ומקצרת מאוד את תהליך ההחלמה. מעבר ליתרונותיה בהיבט הרפואי ובהיבט החוויה הטיפולית שעובר המטופל, טכנולוגיה זו מאפשרת לעבור את ההליך עם מינימום הפסד של ימי עבודה ומינימום הפרעה למהלך החיים הרגיל.

    טיפולי שיניים נוספים

    פנייה מהירה

      דילוג לתוכן