לא צריך לפחד מטיפול של עקירה כירורגית
מבין כל הטיפולים אשר נעשים במרפאת שיניים ללא ספק עקירה כירורגית נחשב ל"מפחידה" ביותר מביניהם והסיבה היא ללא ספק השם המפחיד – "עקירה כירורגית ". בפועל זה ממש לא כך, השם הוא בניגוד גמוג למה שזה בפועל וביצוע עקירה כירורגית הינה כיום תהליך סטנדרטי לעקירת שן חולה או בעייתית כגון ריקבון, מחלת חניכיים חמורה, שן כלואה או כל בעיה אחרת המחייבת עקירת שן שאינה יכולה להתבצע בצורה קונבנציונלית כלומר שן שאינה ניתנת לעקירה בשלמותה. במילים אחרות עקירה כירורגית משלבת מעין "ניתוח" קטן שהוא בעצם ניתוק רקמות התמיכה של השן על מנת לשחרר אותה מן הלסת. אם ננסה לשים על המאזניים את ההבדלים בין עקירה רגילה לבין עקירה כירורגית הרי המשמעות מבחינת המטופל זניחה עד חסרת משמעות הרי התוצאה בסוף היא "עקירה", אמנם יש הבדל בשיטת העבודה והתהליך ואף בתקופת הריפוי אולם אין צדק לפחד מהטיפול שנקרא "עקירה כירורגית ".
הצוות המקצועי של "מרפאות שיניים – גנדי חנץ" מתמחה ב , ומזמינים אתכם לקבל ייעוץ וטיפול מקצועי.
פנייה מהירה
מי מבצע עקירה כירורגית ולמה?
כפי שכבר ציינו עקירה היא תהליך שבו מוציאים שן בעייתית, חולה או פגומה ואם יש קושי לחלץ את השן יש צורך בביצוע עקירה כירורגית . להבדיל מעקירה רגילה עקירה כירורגית חייבת להתבצע על ידי רופא שיניים שיש לו מומחיות, ידע וניסיון בפעולה שכזו תוך לקיחה בחשבון כחי אם הבעיה מורכבת יותר תצטרכו לפנות למומחי חניכיים או כירורג מתמחה ב "פה ולסת" יש לא מעט סיבות המחייבות ביצוע פעולה כירורגית להוצאת השן כגון שן רקובה, עששת, דלקת חמורה בשורש השן, שיפוץ אורתודנטי או למטרת שיפור אסתטי.
מה התהליך של ביצוע עקירה כירורגית ?
אם אובחנתם על ידי רופא השיניים והוחלט כי יש צורך בביצוע עקירה כירורגית נישמו עמוק והירגעו כי כפי שכבר ציינו זהו תהליך נורמלי, רגיל שאינו מצדיק את הפחד שלכם. יחד עם זאת הבדיקה הראשונית שתאפשר הבחנה והבנה טובה יותר של חומרת המצב היא "צילום פנורמי", זהו צילום המקיף את הלסת שבעזרתו ניתן לראות ולבדוק את השן הבעייתית יחד עם שאר השיניים. מטרת צילום זה היא לבדוק שאין בעיות נוספות המצריכות תשומת לב כמו למשל חוסר בעצם הלסת וכדומה. תהליך העקירה כרוך ברוב המקרים בהרדמה מקומית, הרופא חותך את הרקמות העוטפות את השן הפגועה ומשחרר אותה מהלסת.
מה עושים אחרי עקירה כירורגית ?
מכיוון שביצוע עקירה כירורגית משלב חיתוך של רקמות הלסת סביר לוודאי כי יהיה לכם דימום מקומי – זה נורמלי, גם כאבים וניחות יהיו לכם ולכן עו לפני שההרדמה תפוג מומלץ שתקחו משככי כאבים, הכאבים אמורים להיעלם יום יומיים אחרי. חשוב במשך שבוע שלם לשטוף עם מי מלח או מי פה לפחות 4 – 5 פעמים ביום על מנת לחטא ולהסיר חיידקים. צחצוח שיניים חייב להתבצע בזהירות רבה על מנת לא לפגוע במקום המטופל.